Angst/fobie

Angst is een basisemotie, een gevoel dat iedereen wel kent omdat het bij ons hoort. Angst is een menselijke reactie die ons beschermt in levensbedreigende situaties. Angst weerhoudt ons er bijvoorbeeld van om overmoedig te raken en zonder te kijken de weg over te steken maar angst waarschuwt ook als er gevaar dreigt. Angst is dus een nuttige emotie die signalen herkent zodat we scherp en snel kunnen reageren.

Bij sommige mensen gaat hun angst een eigen leven leiden en komt de angst boven op momenten dat het niet noodzakelijk is. Faalangst is de angst om te falen oftewel het fout te doen. Het woord fobie wordt ook vaak gebruikt. Er bestaan verschillende soorten specifieke fobieën, bijvoorbeeld angst voor spinnen, onweer, hoogtevrees, kleine ruimtes, naalden, straatvrees, de tandarts en vliegangst.

Een psycholoog, maar dan anders.

Ben je op zoek naar iemand die anders is opgeleid dan een psycholoog en die de verschillende technieken uit de psychologie combineert? Als coach, integratief therapeut, hypnotherapeut, EMDR-therapeut, PDS-therapeut in Eindhoven en Helmond Brandevoort wil ik je graag begeleiden. Schroom niet, bel 06 – 81 10 09 24 of mail gerust naar info@praktijkinbalans.com. Binnen maximaal twee werkdagen ontvang je van mij een reactie.