Trauma/EMDR

Trauma betekent letterlijk wond. Je hebt een wond opgelopen doordat je iets schokkends meegemaakt hebt, recent of in het verleden (PTSS ofwel posttraumatische stressstoornis). Je merkt dit aan meer spanning in je lichaam, schrikachtig zijn en mogelijke herbeleving in nachtmerries. Alles wat jij als traumatisch ervaart, is een trauma. Dit kunnen ook thema’s zijn zoals verlatingsangst, bindingsangst, hechting, schuldgevoel, gepest zijn en angsten.

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Dit is door middel van handbewegingen of klikjes op de oren de hersenen afleiden van de traumatische gebeurtenis die je navertelt en herbeleeft. EMDR brengt een stroom van gedachten, gevoelens en beelden op gang. De handbewegingen of klikjes op de oren leiden tot reorganisatie van het trauma in de hersenen en tot vermindering van de traumatische lading.

Een psycholoog, maar dan anders.

Ben je op zoek naar iemand die anders is opgeleid dan een psycholoog en die de verschillende technieken uit de psychologie combineert? Als coach, integratief therapeut, hypnotherapeut, EMDR-therapeut, PDS-therapeut in Eindhoven en Helmond Brandevoort wil ik je graag begeleiden. Schroom niet, bel 06 – 81 10 09 24 of mail gerust naar info@praktijkinbalans.com. Binnen maximaal twee werkdagen ontvang je van mij een reactie.