Hypnotherapie, regressietherapie en hechtingstherapie

Wat is hypnotherapie?

Een lange, begeleide ontspanning is de basis voor klassieke hypnotherapie. Door de lange ontspanning zak je vanuit je meestal overvolle hoofd je lichaam in. Hier begint de verandering van je probleem al direct. Vervolgens neem ik je mee ‘op reis’ met behulp van een ontspannen droombeeldverhaal waarin jij onbewust je klacht verandert en bewerkt.

Voor wie is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapie die wordt ingezet bij vele psychologische en lichamelijke klachten zoals angst, controle houden, depressie, eetproblemen (waaronder afvallen), fobie, hechtingsproblemen, onzekerheid, perfectionisme, piekeren, slaapproblemen, stoppen met roken, stress, trauma en rouw.

Ontdek de kracht van hypnotherapie

Van ons voelen, denken en handelen komt 90% uit het onderbewuste, slechts 10% is bewust. Je kunt je dus wel voorstellen dat de kracht van het onderbewuste enorm is. Hoe vaak gaan we niet voorbij aan ons ‘onderbuikgevoel’? Tijdens de behandeling merk je vaak al na een paar sessies een grote verandering ten opzichte van het omgaan met je klacht. Bijkomend voordeel is dat veel cliënten vaak beter kunnen inslapen en doorslapen.

Wat is regressietherapie?

Regressie is een specialisatie in de hypnotherapie, evenals reïncarnatietherapie. Regressie betekent terugspoelen naar een ervaring uit het verleden. Die ervaring uit het verleden zorgt in het dagelijkse bestaan voor problemen.

Voor wie is regressietherapie?

Regressie is geschikt bij de volgende klachten: angsten, controle houden, depressie, faalangst, fobie, hechtingsproblemen, onzekerheid, perfectionisme, piekeren, stress, trauma, zich ‘klein’ voelen en zich niet gehoord of gezien voelen in sommige situaties.

Waarom regressietherapie?

Doel van regressie is niet om de ervaring uit het verleden te veranderen maar louter het gevoel uit die ervaring te bewerken zodat je in het hier en nu anders om zult gaan met je klacht. Omdat regressie in je onderbewuste plaatsvindt, is de werking hiervan zeer doeltreffend en krachtig.

Wat is hechtingstherapie?

Hechting tussen moeder en kind begint bij de conceptie. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden tijdens of na haar zwangerschap kan de hechting onbewust worden verstoord. Je kunt als moeder bijvoorbeeld langdurig misselijk zijn, allerlei problemen ervaren met je partner, een ouder verliezen aan de dood, een gecompliceerde bevalling of keizersnede hebben en zo uit elkaar gehaald worden in de eerste belangrijke uren van hechting. Na de bevalling kan het kind onbewust bepaalde lichamelijke klachten hebben als gevolg van de verstoorde hechting. Jeugdastma is een duidelijk, zichtbaar gevolg.

Voor wie is hechtingstherapie?

Als moeder heb je een natuurlijke drang om je aan je kindje te hechten. Hechtingstherapie is geschikt voor moeders die, ongeacht de reden, nog niet goed gehecht zijn met hun kind en de band met hun kind willen verbeteren. Je merkt een verstoorde hechting aan je gevoel diep van binnen dat er iets niet klopt. Je voelt bijvoorbeeld niet echt een diepe band met jouw kind of merkt een verschil in toegankelijkheid tussen je kinderen.

Een psycholoog, maar dan anders.

Ben je op zoek naar iemand die anders is opgeleid dan een psycholoog en die de verschillende technieken uit de psychologie combineert? Als coach, integratief therapeut, hypnotherapeut, EMDR-therapeut, PDS-therapeut in Helmond Brandevoort wil ik je graag begeleiden. Schroom niet, bel 06 – 81 10 09 24 of mail gerust naar info@praktijkinbalans.com. Binnen maximaal twee werkdagen ontvang je van mij een reactie.